Platen standaard PLUS

Platen zijn samengesteld uit :

50% PELD  = polyetheen lagedichtheid

50% PEHD  = polyetheen hogedichtheid

 

Zoals in de bestaande molecuulformule van polyetheen te zien is, bevat het alleen koolstof- (C van het latijnse woord carbonium) en waterstof- (H van hydrogenium) atomen. Bij volledige verbranding in een afvalverbrandingsinstallatie ontstaan daaruit alleen de niet-giftige stoffen koolstofdioxide en water. Het verbranden van polyetheen levert dan ook geen direct gevaar op voor mens en milieu.

Het is goed te recyclen : het kan worden omgesmolten, want het is een thermoplast. Dat is echter in 2008 alleen voor het hogedichtheidstype (PE-HD 02) economisch haalbaar, niet voor het lagedichtheidstype (PE-LD 04). Omdat voor recyclage materialen naar soort gescheiden moeten worden en de soort niet altijd te zien is, wordt op polyetheen producten één van de volgende twee materiaalcodes afgedrukt: 

PE-HD is zeer goed bestand tegen de inwerking van de meeste zuren, logen en oplosmiddelen. PE-HD is een goede isolator en goed lasbaar. 

VOORDELEN  : laag soortelijk gewicht, hoge taaiheid, grote elasticiteit SAMENGEVAT:  zeer goede electrisch isolerende eigenschappen, zeer geringe wateropname goed bestand tegen chemicaliën, geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

 

 

 

6 x 1500 x 3000 mm
€ 75,00
(Excl. BTW)
  • zwart
  • 6 x 1500 x 3000 mm
  • prijs per plaat
  • 50% PELD + 50% PEHD

Meer informatie
10-15 werkdagen

Nieuw artikel

Verzendkosten

Nederland
Standaard vanaf € 5,75
BelgiŽ
Standaard vanaf € 61,98
Duitsland
Standaard vanaf € 61,98